Üdvözlő

,,Sok könyvet írtak már a függőség természetéről. Ez a könyv a felépülés
természetével foglalkozik. Ha függő vagy, és rátaláltál e könyvre, arra kérünk, hogy adj
magadnak egy esélyt és olvasd el!” (Basic Text, 13. o.)

    Üdvözlünk a Narcotics Anonymous magyar nyelvű honlapján! Sokan közülünk – amikor már nem volt kihez fordulni segítségért és nem volt hova menekülni önmagunk elől – akkor ismertük meg ezt a közösséget.

     Elmentünk az első gyűlésünkre – szorongva az ismeretlentől – ahol mindenki kedvesen fogadott. Bár nem ismertek, de mégis volt egy szabad szék nekünk is a teremben, egy pohár víz, hogy szomjúságunkat csillapítsuk és elmondhattuk, hogy hogyan is állunk az életünkkel. Hogy szeretnénk abbahagyni a használatot, de már annyiféle módon próbálkoztunk és sehogyan sem sikerült. Nem bírált senki tetteink és viselkedésünk miatt, bármit is osztottunk meg a többiekkel, megértően figyeltek és értették, hogy miről beszélünk. Hallottunk társakat beszélni magukról, arról, hogy nekik hogyan kezdődött a felépülésük és hol tartanak az életükben, milyen örömeik, milyen bánataik vannak. A bizalom, és a figyelem, amivel felénk közeledtek, bizony, nagyon jól esett akkor, amikor már magunkban sem hittünk. Ahogy gyűlésről-gyűlésre megismertük ezeket az embereket és a programot, amelynek segítségével leküzdötték a nehézségeiket, remény támadt bennünk, hogy talán nekünk is sikerülhet találni egy új életet és nem kell belehalnunk a használatba.

    Felépülő függők milliói járják ezt a (spirituális) utat világszerte és igyekeznek eljuttatni a remény üzenetét a még szenvedő függőknek. Ahhoz, hogy tag légy csak egyetlen dologra van szükséged; a használat abbahagyásának vágyára. Ha megvan benned a hajlandóság, nem kell félned, képes leszel őszinte lenni magaddal, nyitott másokkal és a program ajánlásaival szemben és olyan utat járhatsz be, ami minden elképzelésedet felülmúlhatja!

,,Ez a kötet minden felépülni vágyó függőhöz szól. Függőként ismerjük a függőség fájdalmát, de ismerjük a felépülés örömét is, melyet a Narcotics Anonymous Közösségében találtunk meg. Úgy gondoljuk, hogy eljött az idő, hogy megosszuk a felépülésünket írott formában is mindazokkal, akik arra vágynak, amit mi már megtaláltunk. Ennek megfelelően könyvünk legfontosabb küldetése tudatni minden függővel, hogy:

CSAK A MAI NAP, SOHA TÖBBÉ NEM KELL HASZNÁLNOD!”

(Basic Text., Előszó az első kiadáshoz)