For professionals

A munkád során kapcsolatba kerülsz használó függőkkel?

Többet akarsz tudni az NA-ról?

Ha mindkét kérdésre igen a válaszod, akkor szeretnénk kapcsolatba lépni veled. A magyarországi Narcotics Anonymous PR bizottságának az a feladata, hogy felhívja a figyelmet az NA-ra és annak hatékonyságára a nagyközönség és olyan szakemberek számára, akik munkájuk során kapcsolatba kerülnek függőkkel.

A Narcotics Anonymous nagyra értékeli a függőkkel dolgozó szakemberekkel való kapcsolatait, olyanokkal például, akik az önkormányzati vagy állami szektorban dolgoznak, a szakmai segítőket, civil és önkéntes szervezeteket, akiknek közvetlen kapcsolatuk van függőkkel, vagy azok családtagjaival, barátaival. A rendszeres párbeszéddel nagyon sok emberrel tartjuk és ápoljuk a kapcsolatunkat.

Nagyon sok nem függő barátunk van, akik tapasztalataink alapján sokszor a Narcotics Anonymous szószólói. PR bizottságunk, az NA programjáról és a felépülésről szolgáltatott információkkal segíti a szakemberekkel és a szervezetekkel való munkát.

Külön kiadványokat árulunk szakemberek és intézmények számára.

Bizottságunk segíthet annak megszervezésében is, hogy az NA tagok oktatási intézményekben, kezelő helyeken, javító intézetekben vagy más nyilvános helyeken mutassák be az Narcotics Anonymous-t.

Ha voltál mostanában ilyen NA beszámolón, akkor kérünk, hogy segíts nekünk ennek a nyomtatványnak a kitöltésével. Letölteni ezen a linken lehet jobb egérgombbal, majd válaszd a mentés mint link opciót. A beszámolót ide küldd el: na.pr.hu@gmail.com

Néhány adat a Narcotics Anonymous világméretű szervezetéről:
  • 1953-ban alapították az Egyesült Államokban, ezzel a maga nemében az egyik legrégibb szervezet.
  • Magyarországon az első gyűlés Budapesten volt 1996-ban.
  • 1982-ben jelent meg az NA első teljes terjedelmű könyve, Basic Text címmel, azóta a szervezet óriásira duzzadt.
  • Az NA 137 országban létezik, hetente több mint 65,000 gyűléssel. Magyarországon minden héten több mint 35 gyűlést tartanak, 10 városban. A „kórház és intézmények” (H&I) szolgálatnak is van több száz gyűlése, ami folyamatosan gyarapodik.
  • 4-5 gyűlésünk van kezelőhelyeken és detoxikáló egységekben, több mint 2-3 kórházban,1-2 javító-nevelő intézetben és több börtönben.
  • Országos NA segélyvonalat működtetünk, ami a nap 24 órájában elérhető.
Érdeklődni itt lehet: na.pr.hu@gmail.com