Üdvözlő

Üdvözlünk a Narcotics Anonymous magyar nyelvű honlapján!    Sokan közülünk – amikor már nem volt kihez fordulni segítségért és nem volt hova menekülni önmagunk elől – akkor ismertük meg ezt a közösséget.

   A drogokat arra használtuk, hogy elkerüljük a valóságot, a fájdalmat és a szenvedést. Amikor a drogok hatása elmúlt, rádöbbentünk, hogy a problémáink megmaradtak és csak súlyosbodtak. Úgy próbáltuk ezt az érzést tompítani, hogy újra és újra használtunk: több drogot, gyakrabban. Segítséget kerestünk, de nem találtunk. Az orvosok gyakran nem értették a problémánkat. Gyógyszerekkel próbáltak meg segíteni. Férjünk, feleségünk és szeretteink mindenüket odaadták nekünk, és belefáradtak a reménykedésbe, hogy hátha abbahagyjuk a droghasználatot és jobban leszünk. Próbáltuk helyettesíteni a drogokat, de ez csupán meghosszabbította a szenvedésünket. Megpróbáltuk a drogokat szociális mennyiségre csökkenteni, de nem jártunk sikerrel. Nincs olyan, hogy „szociális” függő.

   Amikor mélyen legbelül beismerjük magunknak, hogy tehetetlenek vagyunk függőségünkkel szemben, nagy lépést teszünk meg. Nekünk is egy nappal kezdődött, amikor úgy döntöttünk, hogy használat helyett felhívunk egy felépülő társat és elmegyünk egy gyűlésre. A gyűlések erősítik a felépülésünket. Eleinte talán félünk, mert senkit nem ismerünk. Lehet, hogy többen azt gondoltuk, nincs szükségünk gyűlésekre. Ennek ellenére, ha valami bánt, elmegyünk egy gyűlésre és megkönnyebbülünk. Azzal, hogy rendszeresen eljárunk gyűlésre, felismerjük a más függőkkel való beszélgetés értékét – olyan függőkkel, akik hasonló problémákkal küszködnek és hasonlóak a céljaik. Hozzájuk is eljutott az üzenet:

CSAK A MAI NAP, SOHA TÖBBÉ NEM KELL HASZNÁLNOD!

Ez a program, ha legjobb képességeink szerint csináljuk, segít nekünk tisztának maradni.

   Függőként ismerjük a függőség fájdalmát, de ismerjük a felépülés örömét is, melyet a Narcotics Anonymous Közösségében találtunk meg. Csak egy feltétele van a tagságnak: a használat abbahagyásának vágya. Ha megvan benned a hajlandóság, nem kell félned, képes leszel őszinte lenni magaddal, nyitott másokkal és a program ajánlásaival szemben és olyan utat járhatsz be, ami minden elképzelésedet felülmúlhatja!